الگوگیری از پدر و یاد گرفتن راه و رسم کسب کار در این سالها که نزد پدر شاگردی کرده است مهمترین افتخار برای اوست و افتخار دیگرش این است که کلیه محصولات را با تعصب خاصی که به وطن دارد روانه بازار میکند" این جملاتی است که حسین قاسمی مدیر عامل شیرآلات بهداشتی ساختمانی که با نام ماهشیر معروف و شناخته شده است در کنار پدرش که با تحمل سالیان سال رنج و زحمت این تولیدی را به پا کرده است و عاشق کارش است بازگو میکند، در ادامه شما خوانندگان را به این گفتگوی صمیمی دعوت میکنم.
گفتگو با حاج مجید قاسمی موسس مجموعه تولیدی صنعتی ماهشیر ایران
- از چه سالی شروع به فعالیت کرده اید؟
او که گرد پیری بر صورتش نشسته بود گفت: وقتی 13 سالم بود پدرومادرم به رحمت خدا رفتند و از همان موقع باردوش زندگی و خانواده بردوش من بود و در شرکت تولیدی سپنتا که تولیدکننده لوله و پروفیل است مشغول به کار شدم.
-چه شد که به فکر راه اندازی تولیدی برای خودتان شدید؟
بعد از چندسال کار و کسب تجربه در تولیدی سپنتا با چند نفر از دوستان یک واحد تراشکاری راه اندازی کردیم و سپس با نیاز مردم و بازار به فکر تولیدی قطعات شیرآلات روی آوردیم و بایستی بگویم از همان دوران نوجوانی وابستگی خاصی به قطعات شیرآلات بهداشتی داشتم که این آرزو را محقق کردم و وارد چرخه تولیدات شیرآلات بهداشتی ساختمانی با برند ماهشیر مجید در شهرک صنعتی خاوران شدم.
-چرا نام برند ماهشیرمجید به ماهشیرایران تغییر نام پیدا کرد؟
بعد از توسعه تولیدی و بنا به پیشنهادات دوستان و همکاران بواسطه پخش عمده و گسترده در سطح تهران و کشور تغییر نام از مجید به ایران صورت گرفت.
- چه تعداد محصول در بازار عرضه میکنید و چندنمایندگی فعال در کشور دارید؟
در جواب سوال اولتان باید بگویم در حال حاضر 20 نوع محصول تولید و روانه بازار می شود و در سال جدید قصد داریم انشالله 5 محصول دیگر را هم اضافه کنیم و درجواب سوال دومتان باید بگویم که در اکثر استان های کشور نمایندگی فعال دایر است و بسیاری از مشتریان محصول موردنظرشان را از نمایندگیها دریافت میکنند.
- فکر می کنید چه چالش ها و موانعی در سر راه تولید کنندگان است؟
حاج مجید آهی می کشد و می گوید "تولیدکنندگان در هر صنفی جزو مظلومترین قشرجامعه هستند اما با وجود تحمل ناملایمتی ها که از سوی برخی ارگان ها و مراکز صورت می گیرد هنوز به فکر آبادانی و توسعه کشور هستند و همیشه درتلاشند تا چرخ اقتصاد این مملکت در گردش باشد"
-منظورتان از ارگانها و مراکز کدامند؟
بعد از نوسانات دلار که بازار را در این چند سال آشفته و بی نظم کرده است اداره دارایی ، بیمه و وزارت کار از مهمترین موانع موجود بر سر تولید کننده هستند، برای مثال اکثرافراد مالیات واقعی را پرداخت نمی کنند و راهکاری برای پرداخت مالیات غیرواقعی وجود دارد درصورتی که اگر تعامل لازم بین تولید کننده و اداره مالیات برقراروشرایط تسهیل شود می توان مالیات واقعی را دریافت کرد وافراد از پرداخت مالیات فرار نخواهند کرد، همچنین نیروی کاردر شهرک صنعتی را افراد اتباع تشکیل می دهند که این افراد به خاطر نداشتن کارت توسط مامورین انتظامی دستگیر و بعضا به کشورشان برگردانده میشوند، حال این را تصور کنید که بعضی از این کارگران در حال حاضر جزء نیروهای کلیدی گارگاه ها باشند که یکباره از چرخه خط تولید حذف میشوند که کار را برای تولیدکنندگان سخت کرده است.
ادامه گفتگو را با حسین قاسمی مدیرعامل شیرآلات بهداشتی ساختمانی ماهشیرایران دنبال می کنیم، شما از چه زمانی شروع به کار کردید؟
از سال 1376 بصورت رسمی در کنار پدرم شروع به فعالیت کردم و قبل از آن بصورت نیمه وقت برای گذران اوقات به تولیدی می آمدم.
- بهترین و بدترین خاطرات شما در این سالها چیست؟
در کنار پدر بودن بهترین خاطره ای است که هر روز برایم تکرار می شود و یادگیری راه و رسم کسب کار و درآوردن نان حلال تنها توصیه پدرم در این سالها بوده است که آنرا آویزه گوش خود کردهام و بودن در معیت پدر چنان برایم لذت بخش است که هیچ خاطره تلخی ندارم و همیشه سعی میکنم خاطرات تلخ را از ذهنم پاک کنم که در غیراین صورت برایم آزرده خاطر خواهد شد.
- افق ماهشیر ایران چیست؟
حدود 10 سال است که برندمان دارای علامت استاندارد شده است و با وجود صادرات به کشورهای همسایه چون عراق و افغانستان به دنبال آن هستیم که افزایش صادرات را گسترش دهیم اما همیشه به خودمان گوشزد می کنیم که نبایستی رویای صادرات کیفیت محصولات را بکاهد و باید هر مشتری که از محصول ایرانی خرید می کند رضایت کامل داشته باشد.
- پبشنهاد شما به مشتریان چیست؟
با توجه به افزایش تعداد تولیدکنندگان شیرآلات در کشور بایستی مردم حتما در هنگام خرید کالای مورد نظرشان به علامت استاندارد توجه داشته باشند و آن را پس از بررسی شماره درج شده در ذیل علامت استاندارد در الویت قرار دهند.
- به نظر شما مشکل اصلی در شهرک صنفی خاوران چیست؟
نبود درمانگاه، امکانات رفاهی، کمبود حمل و نقل عمومی و مهمتر از همه قطع برق وکمبود انرژی مشکل اصلی واساسی شهرک صنعتی است که راهکار حل این مشکل تامین ژنراتور از خارج کشور و فروش به قیمت دولتی است که چرخ فعالیت تولیدکنندگان در گردش باشد وباید دست واسطه ها دراین حوزه کوتاه شود که این اقدام نیازمند حمایت دولت است و همچنین در صورت قطعی برق تهیه سوخت گازوئیل برای تامین انرژی برق به سختی ازطریق مبادی غیر رسمی تامین می شود که اداره مالیات وبیمه با وجود قطعی برق وکار نکردن کارکنان مالیات وبیمه خود را لحاظ می کنند.
- در تحقق شعار سال مسئولین چقدرپایبند هستند؟
تاکید مقام معظم رهبری، بر روی شعار سال بیانگر این است که این شعار تنها ۲ کلمه نیست بلکه هزاران کلمه در آن نهفته است زمانی که موانع تولید رفع شود تولید رونق پیدا کرده وزمانی که تولید رونق داشته باشد موجب اشتغال وحذف بیکاری در جامعه می شود.
لطفا حستان را به این کلمات بگویید.
ماهشیر ایران: " میخندد و میگوید باید دربارهاش فکر کنم"
صنعت: مظلوم
دلار: دستش را روی پیشانیش میگذارد و می گوید" تعیین کننده کاذب بازارها"
برق: نبودش به معنای واقعی یعنی نابودکننده تولیدکننده
وام: تا حالا نگرفتم و علاقه ای هم ندارم
بیمه: در بسیاری از موارد کارگشا
مالیات: در صورت به حق بودن عالیست
صادرات: آبروی یک کشور
واردات: اگر نمونه داخلی نداشته باشه چرا که نه